Pia Niemi • PictusDÄRFÖR. ’Å, så fin den är’, tänkte jag. ’Vad kul!’ Jag var sju år och hade fått en ny skolbok. Men alla böcker var inte lika fina och då blev det inte riktigt lika roligt. I mitt jobb får jag inspirera och dela med mig av min nyfikenhet och glädje. Enkelt och personligt. Som en ‘feel good’-konstnär. Även utanför skolans värld.

INSPIRATION. Möten med människor, annorlunda platser, skåp med lönnfack, norrsken och havet. Och att lära mig mer … alltid att lära mig mer.

UPPDRAG. Mina kunder säger att jag är positiv och noggrann. Att man blir glad av mina bilder och att en rak dialog gör vårt samarbete lätt. Jag gillar omväxlingen av att göra både illustrationer och formgivning. Ibland besöker jag skolklasser, för att berätta om mitt jobb. Sanoma Utbildning (fd. Bonnier Utbildning), Gleerups, Sica Läromedel, Olika Förlag och OrdAF är några av mina kunder. Jag har frilansat sedan 1989.

PIA. Det är jag. Jag har flyttat 40 mil söderut och bor i Timrå med min man, en dotter kvar hemma, den andra utflugen – och en liten svartvit ‘skeppskatt’ med extra tummar. Jag förundras över de små sakerna här i livet och springer gärna runt fotar allt möjligt på nära håll! Hemlig talang? Då … pluggade jag till gymnasieingenjör i kemi. Nu … experimenterar jag i köket bland baksaker och kryddburkar. Det gillar min familj. Nästan alltid … :)

PICTUS. Det är mitt företag – illustratör, grafisk formgivare och barnboksförfattare. Jag gör oftast illustrationer/formgivning till läromedel för barn, men har även gjort logotyper, förpackningar m.m. Jag har skrivit nio böcker. Åtta av dem handlar om tanten Siv och hennes otroligt lata hund Johansson. De är utgivna av Bonnier Utbildning (numera Sanoma Utbildning).

ATELJÉ. Min ateljé ligger i natursköna Timrå, norr om Sundsvall. Nära till både den härliga naturen och den vackra staden.

om_piapictus_960px

(Porträttfoto: © Jennifer Godin. Övriga foton: © Pia Niemi)

KORTFATTAT
Glad norrländska (en gång globetrotter och kemiingenjör), som arbetar som illustratör, grafisk formgivare och författare. I mitt jobb förklarar jag det svåra och tråkiga på ett lätt och roligt sätt. Inspirerar gärna barn (och vuxna) genom Skapande Skola. Uppdrag utanför skolans värld är lika välkomna.

JAG ÄR MEDLEM I
Svenska Tecknare
Illustratörcentrum
Författarcentrum
Sveriges Läromedelsförfattares Förbund

NÅ MIG HÄR
Mejl: pia[a]pictus.se
Mobil: 070-240 28 40

FÖLJ MIG
  2_fb1_twitter4_pin5_insta3_feed