Pia Niemi • PictusDÄRFÖR. Jag var sju år och hade precis fått en ny skolbok: ”Å, så fin den är”, tänkte jag. ”Vad kul!”
Nu är jag den som får jag inspirera och dela med mig av min nyfikenhet och glädje. Som en feel good-konstnär. Även utanför skolans värld.

PIA. Född i Byske (Skellefteå), men bosatt i Timrå 40 mil söderut. Här har jag min man, en dotter utflugen, den andra kvar hemma – och så en liten svartvit ’skeppskatt’ med extra tummar. Har också massor med böcker och en trädgård med ogräs i.

PICTUS. Min ateljé finns i Timrå, norr om Sundsvall. Nära till den underbara naturen och den vackra stenstaden.

INSPIRATION. Möten med människor, nya och annorlunda platser, skåp med lönnfack, norrsken och havet. Och att lära mig mer. Har rest jorden runt.

UPPDRAG. Som illustratör, grafisk formgivare och barnboksförfattare gör jag oftast illustrationer / formgivning till läromedel för barn, men har även gjort logotyper, förpackningar m.m. Jag har skrivit nio böcker. Åtta av dem handlar om tanten Siv och hennes otroligt lata hund Johansson. Jag besöker gärna klasser genom Skapande skola och håller workshops eller gör författar- / illustratörsbesök.

KUNDER. Mina uppdragsgivare säger att jag är positiv och noggrann. Att man blir glad av mina bilder och att en rak dialog gör vårt samarbete lätt. Jag gillar omväxlingen av att göra både illustrationer och formgivning. Skolor anlitar mig för Skapande skola. Några av mina kunder är Gleerups, OrdAF, Sica Läromedel, Sanoma Utbildning (fd. Bonnier Utbildning) och Olika Förlag. Jag har frilansat sedan 1989.

Nätapotek

Kunderna bör också vara medvetna om vissa vanliga bedrägerier som kan utföras av nätapotek www.essenceapotek.eu apoteket. Många webbplatser säljer till exempel samma receptbelagda läkemedel till högre priser än den generiska versionen. Kunderna måste akta sig för webbplatser som hävdar att de erbjuder en ”faxfri” beställning eftersom det inte betyder att det inte finns någon faxmaskin tillgänglig. Kunderna bör också akta sig för webbplatser som hävdar att de har en policy för ”inga frågor”. Dessa typer av webbplatser har vanligtvis ingen riktig apotekspersonal på plats och behöver därför inte följa samma regler som lokala apotek. Kunderna bör också se till att undersöka bakgrunden till alla apotek på nätet. Många företag har varit kända för att ha avknoppade butiker som har inrättats med apotekspengar bara för att sköta sina transaktioner på nätet. Kunderna bör också ta reda på om företaget erbjuder ett ”lågpris”-fraktalternativ eller inte. De flesta apotek på nätet har gratis fraktalternativ.

om_piapictus_960px

(Porträttfoto: © Jennifer Godin. Övriga foton: © Pia Niemi)

KORTFATTAT
ÄR: en glad och högsensitiv norrländska som arbetar som illustratör, grafisk formgivare och författare, och gillar personlig utveckling.
GÖR:
 förklarar det svåra och tråkiga på ett lätt och roligt sätt. Inspirerar gärna barn (och vuxna) genom Skapande Skola. Uppdrag utanför skolans värld är lika välkomna.

JAG ÄR MEDLEM I
Svenska Tecknare
Illustratörcentrum
Författarcentrum
Läromedelsförfattarna

KONTAKT
Mejl: pia[a]pictus.se
Mobil: 070-240 28 40

FÖLJ MIG
  2_fb1_twitter4_pin5_insta