Dessa är några av mina kunder och vad de sagt ...

• Gleerups (sedan 1992)
• OLIKA Förlag, fd. Vilda Förlag 
(sedan 2009)
• OrdAF 
(sedan 2007)
• Sanoma Utbildning, fd. Bonnier Utbildnig 
(sedan 2000)
• SICA Läromedel 
(sedan 1994)
• Studentlitteratur 
(sedan 2012)
• Timrå Kommun (sedan 1997)
• Internationella Engelska Skolan (sedan 2015)


”Vi upplever att detta projekt har varit en inspirationskälla för våra elever i att gå vidare i sin skrivprocess. Barnen har uppskattat skrivprojektet och visat stor arbetsglädje. Pia är inspirerande och entusiastisk och förmedlar sitt budskap på ett medryckande sätt. Med sin breda profession som både författare och illustratör,  är hon en stor tillgång i arbetsprocessen tillsammans med skolbarnen.”

Sofia Karlsson, Marie Rapp och Brittmarie Friberg, Åbymoskolan, Norrköping (#Skapande Skola)


”Tack för alla fina böcker du har hjälpt oss att göra! Att samarbeta med dig är en fröjd. Ditt goda humör och äkta engagemang gör det lätt och roligt. Att du dessutom är både klok och noggrann är en stor bonus. De fina illustrationerna talar för sig själva. En skicklig illustratör och formgivare i en och samma person – vad mer kan man önska?”

Ann de Bourgh, redaktör, Sanoma Utbildning (fd. Bonnier Utbildning)


”Vi fick in manuset till ’Mormor & Morfar’ och fastnade för värmen, farten och humorn. Men sedan skulle vi hitta en illustratör som kunde göra detta rättvisa. Det var så svårt! Så tillslut snubblade vi över Pias bilder - klockrent!

Här fanns en känsla för att skapa något som blir mer än bara bilder till texten, något som tillför mer än det som finns i texten. Och det är också den feedback läsarna gett, att barnen ständigt hittat nya detaljer att roas av i bilderna. Pia kunde verkligen jobba både lyhört och engagerat och samtidigt tillföra sitt eget. Tack.”

Karin Salmson, OLIKA Förlag AB


”Tack för jättefina dagar! Du har verkligen gett massor av inspiration till fortsatt arbete! Tack även för alla tips du delat med dig av. Jag ser fram emot nästa gång vi ses, förhoppningsvis redan i höst.”

Ms. Norberg, Engelska Skolan, Sundsvall (#Skapande Skola)


”Pias fina och barnnära illustrationer samspelar alltid väldigt bra med texten i böckerna och ger läsaren ett viktigt stöd i läsningen. Det är älskade bilder som uppskattas av många, många elever såväl som lärare ute i landets skolor.”

Åsa Sandberg, läromedelsutvecklare, Studentlitteratur, Gleerups


”TACK för en helt fantastisk bok!!
Dina illustrationer är så outstanding!
Vackra, roliga, lockande, glada, lustfyllda bilder!
Alla vi mötte på Biennalen var helt lyriska över de fina illustrationerna.”

Carin Rydja, författare, om ’Språklust genom sagor’ (Sanoma Utbildning)


”1988 hände något som förändrade mitt liv radikalt. Jag blev mamma, när man egentligen skulle bli mormor. Jag var 47 år, när lilla Ida föddes. Det var hon som gjorde mig till författare. Hon ville nämligen inte att mamma skulle läsa sagor utan berätta sagor ur fantasin. Så föddes ’Mitt Lätta Bibliotek’ och sagan om ’Lilla Myran My som gick vilse  i skogen’ och ’Hunden Rufsi som inte ville vara rufsig, utan gick till frisören’ osv. Dessa små böcker var min första kontakt med Pia, som sedan illustrerat det mesta av det jag har gjort. ’Mitt Lätta Bibliotek’ vänder sig till nybörjarläsarna och Pias underbara bilder ger dem den förförståelse de behöver när de just knäckt läskoden. Sedan dess har Pia och jag gjort många läromedel på olika förlag. Jag är mest stolt över mina naturböcker på Gleerups och jag ser fram emot fortsatt samarbete med Pia. Numera skriver jag för mina barnbarn.”

Karin Danielsson, läromedelsförfattare och mamma till Ida


”Vi träffades på ett möte med läromedelsförfattarnas förbund. Du gav ett gott intryck och det visade sig att du hade anknytning till Skellefteå. När vi bestämde oss för att ge ut en bok på eget förlag så var du, Pia ett självklart val för oss. Dina illustrationer är uttrycksfulla, glada och fantasifulla. Tack för att du gav liv till boken ’Mitt Skellefteå’!”

Anette S Panboon och Victoria W Gustafsson, läromedelsförfattare


”Kan inte du bli lärare? I vår skola, i vår klass?”

Pojke i åk 3 reflekterar vid lunchbordet, Norrköping (#Skapande Skola)