Nu är den här – den färdiga boken om Livia och renarna. Jag tackade ja till ett uppdrag att måla djur, men fick också tillfälle att nörda in mig lite på skotrar och en fyrhjuling också.

Uppvuxen i Byske (umesamiska Gyöhkahe) i norra Västerbotten har jag alltid haft ett nära band till djur och natur och har såklart träffat en hel del renar både på fjällvandringar och när de varit nere i skogstrakterna. Ändå finns det alltid så mycket mer att lära sig.

Antagligen har jag lagt ner alldeles för mycket tid på att göra research på innehållet i boken, dels för att få till bilderna på ett trovärdigt sätt, men också för att jag blir så vetgirig när det kommer till olika fakta. Det har varit en förmån för mig att få lära känna dessa renar och hur renskötsel går till ytterligare.

Det är en lättläst bok, skriven av Anna Hansson (Ånge), som väver samman berättelsen om Livia och renskötaren Jonas med fakta om samer, renar och renskötsel. Vi är så glada över BTJ’s Sarah Utas fina recension, som gav boken helhetsbetyget 4 – ”Mycket bra”!

Argasso Bokförlag (Ö-vik) har gett ut boken och den finns att köpa hos de vanliga nätbokhandlarna eller hos förlaget. Vi håller tummarna för att boken ska hitta till sina läsare och att många bibliotek också ska ha den på sina hyllor att låna ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.