Julkort från IBBY Sverige

Julkort från IBBY Sverige

22 december, 2023By Pia NiemiIllustration, Just nu | News No Comments

I år har jag haft förmånen att få illustrera IBBY Sveriges julkort. IBBY Sverige välkomnar alla som är intresserade av barn- och ungdomslitteratur och vill stödja IBBYs viktigaste målsättning: att låta barnböcker bygga broar mellan människor och att barn över hela världen ska få tillgång till böcker. Så jag passar på att tipsa om en … Read More

Glad Lucia!

Glad Lucia!

13 december, 2023By Pia NiemiIllustration, Just nu | News No Comments

Jag vill önska dig en riktig glad och skön Lucia! Jag tror att jag hör till de få som faktiskt uppskattar vintermörkret. Det är skönt att få vila i, även om jag uppskattar nya upplevelser även den här tiden på året. Idag doftar det nybakat i hela huset – igår kväll blev det lite julbak … Read More

Animationer och 360°

Animationer och 360°

25 mars, 2022By Pia Niemi360-illustration, Animation, Illustration, Just nu | News No Comments

360-illustration. Strandbilden är egentligen en 360°-illustration, som du kan se precis som den ska vara HÄR på min FB-sida (fb.com/PiaNiemiPictus). Här får det bli den vanliga panoramabilden. Härligt med vågskvalpet i alla fall! Jag har jobbat i Procreate och Photoshop. 360-illustration. The beach picture is actually a 360 ° illustration, which you can see exactly … Read More

Ny bok: Inte så, Nalle!

Ny bok: Inte så, Nalle!

6 februari, 2021By Pia NiemiBöcker | Books, Grafisk Form | Graphic Design, Illustration, Just nu | News, Mina uppdrag | My commissions, Text No Comments

Hur söt är inte den här nya boken ”Inte så, Nalle!” – tillsammans med erfarna leg. logoped Astrid Frylmark har jag skrivit den, för att barnen ska få lära sig de viktiga orden ja, nej och inte med tecken som stöd. Illustrationerna har jag gjort digitalt med Apple Pencil/iPad i appen Procreate. Vi har också … Read More